ساختمان قدیمی ارتش که به «سینما گراند پالاس» تبدیل شد

چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۲۵ | کد مطلب: ۳۸۰۹۸
ساختمان قدیمی ارتش که به «سینما گراند پالاس» تبدیل شد
پروژه سینما گراند پالاس در ضلع شمالی مرکز تاریخی شهر Cahors و چند قدم دورتر از ساحل رودخانه لوت، فرصتی را برای بازآفرینی و تفسیر مجدد تقارن پادگان‌های ارتش سابق با اشغال منطقه بال شرقی این مجموعه که در سال 1943 میلادی در اثر آتش‌سوزی ویران شده بود، ارائه داد.
اسکان نيوز- سرویس بین‌الملل- شیما نصیری: این فضا که قبلا به عنوان پارکینگ عمل می‌کرد، به یک فضای وسیع تبدیل شده است و در آن یک فضای شهری پذیرایی به عابران پیاده اختصاص یافته و توسط تاج درختان موجود محافظت می‌شود.

این میدان بیشتر با آجر سنگفرش شده است، اما از یک منطقه سبز متراکم در مرکز به نام «واحه» بهره می‌برد. موزه مقاومت که قبلا در ساختمانی در این سایت قرار داشت و برای ساختن این پروژه تخریب شد، در سطح بالای ساختمان با ورودی کاملا جدا از سینما قرار خواهد گرفت.













ساختمان‌ها و محوطه‌های بیرونی مجاور این‌جا بر اساس یک چیدمان دقیق، هماهنگ و هم سطح، مطابق با شیوه‌های حاکم بر تاسیسات نظامی و عمومی قرن نوزدهم سازماندهی شده‌اند. این گروه از فضاها برای تحقق هدف بازگرداندن مقیاس قبلی خود با سادگی و یکپارچگی مصالح، مبلمان و سرسبزی برخورد می‌کنند.

حجم یکپارچه آن، نمای‌های حیرت‌انگیزی را نشان می‌دهد، اما در طبقات فوقانی اطرافش یک مچرابیه تشکیل شده که از سوراخ‌های کوچک آن نما را سبک‌تر کرده و از دور جذابیتی ارائه می‌دهد تا بینندگان را به سمت محیط آن جذب ‌کند. تناوب پیچیده جامدات و فضاهای خالی یک هدف کاربردی دارد. پوست سوراخ شده به لطف نور نافذ و اثر متقابل نور و سایه، فضاهای داخلی را در طول روز زنده می‌کند، در حالی که در شب، نما صفحه‌ای از نورهای درخشان و ریز ایجاد خواهد کرد.

جست‌وجوی معمار برای زیبایی‌شناسی قدرتمند معاصر به دنبال این است که معماری سینما را فراتر از هدف ساده بازآفرینی پادگان سابق ببرد. این بنا به دو حجم متمایز، روشمند و برجسته‌شده از نظر بصری تقسیم می‌شود، یکی از آجر ساخته شده و دیگری از فلز سوراخ‌دار و طلاکاری‌شده که هر یک نقش بسیار دقیقی در رابطه با فضای عمومی ایفا می‌کنند.