اسکان نيوز- سرویس بینالملل- شیما نصیری: این پروژه مربوط به طراحی تک ساختمان بزرگترین ترمینال فرودگاه جهان در شهر پکن چین است که به منظور کمک به کاهش ازدحام جمعیت در فرودگاههای موجود در پکن اجرا شده است. این ترمینال فرودگاهی 700 هزار مترمربع معادل 7.5 میلیون فوت مربع مساحت دارد و با توانایی سرویسدهی به 45 میلیون مسافر آغاز به کار میکند. البته پیشبینیهای انجام شده، حاکی از آن است که این ترمینال تا سال 2025 میلادی میتاند 72 میلیون مسافر را در خود جای دهد.
البته گروه معماری زاها حدید بهگونهای طراحی این پروژه را به اتمام میرسانند که فضاهای آن به اندازهای گسترده خواهد بود که در آیندهای نه چندان دور، این ترمینال میتواند میزبان 100 میلیون مسافر هم باشد. همچنین مکان این پروژه در جایی لحاظ شده که از مرکز شهر پکن با قطار 20 دقیقه فاصله داشته و در 46 کیلومتری مرکز شهر است.

این در حالی است که شکل ستاره دریایی این فرودگاه، آن را به بزرگترین ترمینال ساختمانی واحد در جهان تبدیل میکند. در واقع شش فرم شعاعی در اطراف یک منطقه مرکزی حرکت میکنند و به معماری سنتی چین اشاره دارند؛ جایی که فضاهای بهم پیوسته در اطراف یک حیاط میچرخند.
طراحی جمع و جور این پروژه بدان معنی است که مسافران میتوانند بدون نیاز به اتکا به شاتلها، از منطقهای به منطقه دیگر حرکت کنند. در حقیقت، طولانیترین زمان پیادهروی از هر 79 دروازه این ترمینال، کمتر از 8 دقیقه است.
به شکل واقعی، معماران زاها حدید یک فضای داخلی درخشان ایجاد کردهاند که پر از خطوط تمیز، منحنی و اشکال ارگانیک است. از حیاط مرکزی شش فرم به شکل گلبرگ بهوجود آمده است که نه تنها سازه را پشتیبانی میکند، بلکه اجازه عبور نور طبیعی از فضا را نیز میدهد. نورگیرهای اضافی از طریق ترمینال فیلتر میشوند و باعث افزایش نور در فرودگاه خواهند شد. این نورگیرها همچنین یک سیستم ناوبری بصری ارائه میدهند که به راهنمایی مسافران برای عبور از دروازههای آنها کمک میکند.
فرودگاه بینالمللی Daxing نه تنها کاربردی بوده، بلکه جزو پروژههای سبز نیز عنوان شده است. تولید برق فتوولتائیک در سراسر ساختمان نصب شده و سیستم جمعآوری آب باران و سیستم مدیریت آب نیز در آن وجود دارد. این سیستم امکان ذخیرهسازی، نفوذ و تصفیه طبیعی حداکثر 2.8 میلیون متر مکعب آب در تالابها، دریاچهها و جویبارهای جدید را فراهم میکند. بنابراین چنین امکانی مانع از جاری شدن سیل میشود و با اثر «جزیره گرمایی» که میتواند در طول تابستان در اقلیم محلی ایجاد شود، مبارزه خواهد کرد.