اسکان نيوز:ناجی نصر، هنرمند ۴۴ ساله فلسطینی که از نوعی معلولیت حرکتی هم رنج میبرد در گفتوگویی با الجزیره از سختیهای زندگی هنرمندان در شرایط رکود اقتصادی صحبت کرده و گفته است که برای تامین مخارج خانواده پنج نفرهاش تابلوهای هنریاش را به قیمتهایی بسیار نازل در شبکههای اجتماعی به فروش گذاشته اما باز هم در فروش آنها اقبالی نداشته است چون مردم ترجیح میدهند به جای خرید یک تابلو هنری، مایحتاج غذایی خود را تامین کنند.
نصر با بهرهگیری از هنرش هم مخارج خانواده اش را تامین میکند و هم زندگی فلسطینیان در سایه اشغال را ترسیم میکند. این هنرمند فلسطینی هنرش را نوعی یادبود برای شهدا و اسرا فلسطینی هم میداند.
او میگوید: از کودکی به نقاشی علاقه مند بوده است و زمانی که در دانشگاه اسلامی غزه آموزش نجاری میدیده، به استعدادش در نقاشی پی برده و فهمیده که در نقاشی روی چوب استعداد قابل توجهی دارد که مربیانش را شگفت زده میکند.
او از آن زمان تا کنون نزدیک به چهار هزار تابلو رسم کرده که موضوع اغلب آنها مبارزه ملی مردم فلسطین بوده است.
ناجی نصر تاکید میکند که با وجود پایین آوردن قیمت تابلوهایش به خاطر شرایط نامطلوب اقتصادی، از اینکه در حفظ و انتقال میراث هنری غزه سهمی دارد و آثار هنریاش توسط مسافران و یا سفارش اینترنتی از کشوری به کشور دیگر رفته، شادمان است.
قبل از شیوع بیماری کرونا ناجی نصر غرفه کوچکی در یکی از معروفترین هتلهای شهر غزه داشت و مسافران خارجی و مقامهای دولتی از آثارش دیدن میکردند اما کرونا او را هم مثل خیلیهای دیگر در جهان مجبور به جمع کردن غرفه و روی آوردن به فروش اینترنتی کرد.
هنرمند فلسطینی از غرفهاش به عنوان محلی برای ترسیم تابلوهای هنریاش نیز استفاده میکرد زیرا خانه ۶۰ متری سادهاش فضا لازم را برای این کار ندارد. او میگوید قبل از آمدن کرونا ساعتها در غرفهاش مشغول کشیدن تابلوها و توضیح آثارش به علاقهمندان بوده است.
به گفته این هنرمند برخی آثار را پیش تکمیل شدن خریداری می کردند و برخی به او سفارش شخصی برای طراحی و رسم روی چوب میدادند.
طراحی مسجدالاقصی که در عکس پایین دیده میشود، یکی از طراحیهای پر فروش ناجی نصر است و خودش میگوید تعداد دفعات ترسیم این طرح آنقدر زیاد بوده که شمارش آن دیگر برایش ممکن نیست.