اسکان نيوز: رئیس اداره امور آزمایشگاه های اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان اما معتقد است که این بازه زمانی برای بررسی تاثیرگذاری منابع متحرک و ثابت و تفسیر آن مناسب نیست و نیاز به بازه زمانی بلندمدت و درنظر گرفتن همه متغیرهای تاثیرگذار داریم. در عین حال که اگر یک بازه زمانی مشخص را برای اثرگذاری یک منبع مشخص آلودگی هوا در نظر می گیریم، باید با تمام متغیرهای تاثیرگذار درنظر بگیریم تا ناخواسته اثر منبعی حذف و اثر منبع دیگری پررنگ نشود.
بابک صادقیان با اشاره به اینکه وضعیت کیفی هوا متاثر از متغیرهای زیادی است، اظهار کرد: اگر بخواهیم این متغیرها را به دو دسته کلی تقسیم کنیم شامل متغیرهای انسان ساز و متغیرهایی است که طبیعت به وجود میآورد.
وی با بیان اینکه کیفیت هوا به شدت متاثر از عوامل انسان ساز و طبیعی است، افزود: شرایط توپوگرافی، هواشناسی و اقلیمی از متغیرهای طبیعی است، درحالی که در متغیرهای انسان ساز بیشتر تمرکز ما بر روی منابعی مثل حملونقل و صنایع است.
توسعه ناپایداری که گریبانگیر نسلهای بعد شد
رئیس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان درخصوص عوامل انسان ساز آلودگی هوا در اصفهان، تصریح کرد: استان اصفهان و به ویژه کلانشهر اصفهان که به نوعی در نقطه مرکزی شعاع ۵۰ کیلومتری حریم صنایع قرار دارد متاسفانه طی دهه های گذشته شاهد بارگذاریهای زیاد و توسعه به شدت ناپایدار بدون لحاظ کردن مسائل زیست محیطی بوده که تبعات آن گریبانگیر این نسل فعلی و نسلهای بعدی است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان یکی از بزرگترین قطبهای صنعتی کشور است، افزود: آمار و ارقام مختلفی وجود دارد، اما حداقل بین ۹ تا ۱۰ هزار واحد صنعتی مصوب داریم که برخی در این شرایط غیرفعال هستند، اما در اصل موضوع تغییری ایجاد نمی کند و کماکان اصفهان بزرگترین قطب صنعتی کشور است، همچنین آمار و ارقامی که از مصرف سوخت، میزان تولیدات و ایجاد ارزش افزوده در استان داریم نیز نشان می دهد که اصفهان در این زمینه رکورددار است.
صادقیان با اعتقاد براینکه ما نمی توانیم همه چیز را با هم یکجا داشته باشیم، اظهار کرد: از یک طرف توسعه برای استقرار صنایع کماکان ادامه دارد و از آن طرف انتظار داریم هوای شهر ما مثل تبریز، شیراز کرج و حتی تهران باشد، که براساس آمار و ارقام شرایطی به مراتب بهتر از اصفهان دارند.
رئیس اداره امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان با تاکید براینکه در عوامل انسان ساز در نیم قرن اخیر وضعیت خوبی نداشتهایم، گفت: برخی مواقع توسعه اتفاق می افتد، درحالی که مسائل زیست محیطی رعایت شده و مشکلاتی به مراتب کمتر به وجود میآورد، اما در اصفهان این موضوع رعایت نشده و انواع صنایع را داریم که با حجم بالا مشغول فعالیت هستند، از سوی دیگر در بافت شهری ۱۴ هزار صنف داریم که درصد قابل توجهی از آنها مثل ریختهگریها و طلاسازیها ساماندهی نشدهاند.
صادقیان شرایط خاص اصفهان در صنف و صنعت نسبت به شهرهای دیگر کشور را یادآور شد و افزود: اصفهان شاهراه ترانزیتی کشور است، این موضوع باعث افزایش حجم آلودگی از منابع متحرکی می شود که ارتباط مستقیم با بخش صنعت دارد، همچنین اولین مصرف کننده گازوئیل در کشور و دومین مصرف کننده مجموع ۴ حامل انرژی شامل نفت، بنزین، گازوئیل، نفت کوره یا همان مازوت هستیم که نشان می دهد در عوامل انسان ساز چالش های مختلفی داریم.
وی درخصوص وضعیت حمل و نقل اصفهان هم گفت: اصفهان یکی از استان هایی است که تعداد خودروهای فرسوده زیادی به ویژه در بخش حمل و نقل سنگین و نیمه سنگین دارد و همین طور موتورسیکلت ها که بخش زیادی از موتورسیکلت های تولیدی استانداردهای لازم را نداشته و بخش زیادی هم فرسوده اند، درحالی که آمار و ارقام نشان می دهد هر موتورسیکلت به اندازه ۵ تا ۷ برابر یک خودور می تواند آلودگی ایجاد کند.