اسکان نيوز:ابراهیم شقاقی، مدیرکل حقوقی و املاک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه پس از ارزیابی روزهای گذشته تاکنون اصالت ۳ اثر بررسی شده، گفت: آزمایشها و بررسیها نشان داد این سه اثر اصالت ندارند. البته هنوز فرایند ارزیابی ۲۵ اثر دیگر به پایان نرسیده و ممکن است برخی از این آثار اصالت دشته باشند این موضوع نیز قطعیت ندارد.
وی با اشاره به پرونده کیفری وابسته به این استرداد گفت: حساسیت و اهمیت زیادی برای این پرونده وجود ندارد؛ بنابراین قرار است کارشناسان و اساتید فن برجسته این حوزه درخصوص اصالت و یا عدم اصالت این آثار نظر بدهند.
شقاقی در ادامه با بیان اینکه هنوز نمی توان زمان مشخصی برای پایان این ارزیابیها در نظر گرفت، گفت: با پایان زمان ارزیابی اصالت و یا عدم اصالت تمام آثار صورت جلسه بررسیها به مراجع قضایی ارجاع می شود تا درباره پرونده کیفری تصمیم گیری شود.
سفارت ایران در اتریش ۱۵ فروردین خبر داد ۲۸ شی تاریخی و باستانی ایران که غیرقانونی از کشور خارج شده بود، با هماهنگی وزارت امور خارجه و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت محموله دیپلماتیک و توسط یکی از دیپلماتهای ایرانی از وین به تهران منتقل شد.
سردار هادی شیرزاد، رئیس پلیس بینالملل ناجا در خصوص انتقال اشیاء باستانی به ایران اظهار کرد: ۲۸ شیء باستانی متعلق به دوران هخامنشی، اشکانی و ساسانی، با پیگیریهای پلیس بین الملل ناجا و همکاری اینترپل وین، در تیر ماه سال گذشته تحویل نماینده جمهوری اسلامی ایران در کشور اتریش شد.
وی در ادامه افزود: با هماهنگی وزارت امور خارجه، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اینترپل تهران و اینترپل وین، این اشیاء باستانی و تاریخی که غیر قانونی از کشور خارج شده بود، به صورت محموله دیپلماتیک از کشور اتریش به جمهوری اسلامی ایران منتقل شد.
این اشیا پس از کشف توسط پلیس اتریش در چارچوب همکاری قضائی بین دو کشور بر اساس معاضدت قضائی در تیرماه سال ۱۳۹۹ به سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین تحویل داده شده بود که پس از طی مراحل قانونی و اداری، امروز به کشور منتقل شد.
ایرنا نوشت، آذر سال ۹۸ بود که رئیس اینترپل ایران از کشف و ضبط تعدادی از اشیای تاریخی در صندوق امانات یکی از اتباع ایرانی در اتریش خبر داد. کارشناسان در مطالعات اولیه گفتند که این آثار به ایران تعلق دارد.