مخالفت ها و اعتراض های مدنی به ساخت سد فینسک همچنان ادامه دارد. در هفته گذشته تجمع های اعتراضی و نشست های متعدد با نماینده ولی فقیه در روستاهای متعدد مازندران در منطقه ای که قرار است سد ساخته شود برگزار شد.
استمداد از رهبر معظم انقلاب برای توقف عملیات سدسازی و انتقال آب
اعتراض مردمی روستاهای مازندران به ساخت سد فینسک/ نشست مردم با نماینده ولی فقیه و طرح مطالبات کشاورزان
18 شهريور 1399 ساعت 16:29 | کد مطلب:29926
مخالفت ها و اعتراض های مدنی به ساخت سد فینسک همچنان ادامه دارد. در هفته گذشته تجمع های اعتراضی و نشست های متعدد با نماینده ولی فقیه در روستاهای متعدد مازندران در منطقه ای که قرار است سد ساخته شود برگزار شد.
به گزارش اسکان نیوز، هفته گذشته برای مردم مازندران هفته ای همراه با اعتراض و مطالبه گری در برابر ساخت سد فینسک بود. از تجمع های اعتراضی تا تدوین توماری با امضای بیش از ۵۰۰ تن از متخصصین و کارشناسان سراسر کشور برای مخالفت با احداث سد فینسک و همراهی بیش از ۱۰۰ سازمان مردم نهاد حوزه محیط زیست و منابع طبیعی از اقصی نقاط کشور با این مطالبه مردمی و همچنین نشست های تخصصی جمعی از نخبگان، کارشناسان و کنشگران حوزه محیط زیست و منابع طبیعی با نماینده ولی فقیه در استان مازندران و نیز نشست کارشناسان تالار هم اندیشی برای آینده محیط زیست و منابع طبیعی ایران با منصورعلی زارعی نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی.
محور همه این گفت وگوها، بررسی ابعاد و پیامدهای ساخت سد فینسک با هدف انتقال آب آن به سمنان و مخالفت با اجرای این طرح بود.
همچنین در هفته ای که گذشت مردم روستاهای "تُم" و "تلاجیم" و "ملاده" که با احداث سد فینسک در مخزن این سد غرق می شوند طی دو نوبت تجمع اعتراضی آرام، مخالفت شدید خود را با ساخت سد فینسک اعلام داشتند.
مردم 3 روستای مازندران که با ساخت سد فینسک به زیر آب خواهند رفت در محل احداث سد، تجمع اعتراض آمیز تشکیل دادند. آنها با حضور در محل احداث سد تلاش کردند تا با مسوولان و نمایندگان شرکت مجری سد، مذاکره کرده و از ساخت سد جلوگیری کنند.
مردم این روستاها با شعار "نه به سد فینسک" عملیات اجرایی سد را تعطیل کرده و از مجریان حاضر در محل خواستند که صدای اعتراض آنها را بشنوند و از ساخت آن منصرف شوند.
گفته می شود این مذاکره بر مبنای پرسش هایی از قبیل مشکلات ساخت سد فینسک از قبیل کمبود آب شرب و کشاورزی، زیر آب رفتن روستا و اراضی پدری اهالی و آوارگی روستاییان و ... بوده است. همچنین این روستاها درست در 200 متری تاج سد قرار دارد؛ این در حالی است که در قوانین موجود باید حدود 10 کیلومتر فاصله با سد فاصله داشته باشد که این یکی از موارد اعتراضی اهالی بود.
اهالی و کنشگران محیط زیست معتقدند اصل موضوع فینسک، صرفا ساخت سد نیست؛ بلکه به نظر می رسد علاوه بر تامین آب برای سمنان، منطقه خوش آب وهوا و ییلاقی فینسک، قرار است قربانی زمین خواری با هدف رشد توریسم و گردشگری استان سمنان شود.
موضوع زیرآب رفتن روستاهای اطراف مناطق سدسازی، از مهم ترین مسایل سدسازی ها در سراسر زمین است. مردمانی که باید سرزمین آبا واجدادی خود را ترک کنند و با تمام خاطرات و پیوندهای تاریخی، فرهنگی، قومی، جغرافیایی و .... خداحافظی کرده به مناطقی بروند که نه خاطره ای در آن دارند و نه سنخیتی.